فرایند سفارش تا تحویل(صادرات) - محمد محمدپور

فرایند سفارش تا تحویل(صادرات) - محمد محمدپور

فرایند سفارش تا تحویل(صادرات) - محمد محمدپور

Blog Article

فرآیند صادرات معمولاً شامل تسویه چندین موضوع مالی در ابتدا است. اول، صادرکننده ممکن است از واردکننده درخواست نامه اعتبار کند، اگر لازم باشد. این اطمینان می‌دهد که صادرکننده می‌تواند به معامله اعتماد بیشتری داشته باشد و پس از .صادرات کالاها، جبران خسارت دریافت کند


صادرکننده و واردکننده همچنین نرخ ارز را که کالاهای صادراتی با آن از ارز خارجی به ارز داخلی تبدیل می‌شود، تعیین می‌کنند. در این مرحله، معمولاً یک فاکتور صادر و پرداخت می‌شود که فروش را نهایی می‌کند. در حین آماده‌سازی سفارش، مدارک رسمی جمع‌آوری می‌شود، از جمله مجوز صادر شده توسط کشور واردکننده، مدارک مالی مانند بارنامه و مدارک حمل و نقل. این مدارک به فروشنده ارسال می‌شود؛ مهم‌ترین آن پیش‌پرداخت حمل و نقل است که به واردکننده اطلاع می‌دهد کالاها چگونه منتقل خواهند شد.


بر اساس ماده ۱۲ قانون واردات و صادرات ایران، واردات مواد اولیه و کالاهایی که قرار است در تولیدات داخلی استفاده شوند، از پرداخت عوارض و هزینه‌های واردات معاف است. این نوع کالاها همچنین از دریافت مجوزهای لازم که در پیوست مقررات صادرات و واردات تعیین شده، معاف هستند. حتی اگر کالاهای وارداتی بدون هیچ تغییر یا تبدیلی صادر شده باشند، واردکننده مشمول تسهیلات ماده فوق‌الذکر است.


بر اساس ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی قانون صادرات و واردات، تمامی کالاهای قابل واردات به ایران باید ثبت سفارش و مجوز واردات را دریافت کنند. کالاهای زیر از این روند معاف هستند:




  1. کالاهایی که توسط خانواده‌های ساکن در شهرهای مرزی و همچنین ملوانان و خدمه کشتی‌ها نیاز است، در محدوده فهرست تعیین شده در آیین‌نامه؛

  2. کالاهای نظامی خاص؛

  3. کالاهای مسافران ورودی در محدودیت قانونی؛

  4. کالاهای وارداتی از طریق خدمات پستی در محدودیت قانونی؛

  5. نمونه‌های تجاری؛

  6. نمونه‌های کالاهایی که قرار است در نمایشگاه‌های بین‌المللی ارائه شوند.


کالاهایی که به طور کامل واردات آن‌ها به ایران ممنوع است شامل نوشیدنی‌های الکلی (همه انواع و مدل‌ها)، ابزارهای قمار، سلاح‌ها، مهمات و مواد منفجره، مواد مخدر، تمامی مواد مانند مجلات، عکس‌ها، فیلم‌ها و غیره که با دین رسمی ایران در تضاد هستند و هر کالای دیگری که به طور دائمی یا موقت توسط مقامات بر اساس قوانین و مقررات ایران ممنوع شده است.


موضوعات دیگری که باید تحت عنوان واردات و صادرات در ایران مورد بحث قرار گیرد، به شرح زیر است:




  1. ۱. قوانین و مقررات مربوط به کارت بازرگانی در ایران؛

  2. ۲. فرآیند واقعی ثبت سفارش برای واردات کالا به ایران؛

  3. ۳. دسته‌بندی کالاها و محصولات برای واردات به یا صادرات از ایران؛

  4. مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی در ایران.


کشورها به جای محدود کردن خود به مرزهای جغرافیایی، معمولاً به دنبال بازارهای خارجی در سراسر جهان برای تجارت هستند تا درآمد و فرصت‌های معاملاتی بیشتری را به دست آورند.


مزایا و معایب صادرات



شرکت‌ها به دلایل مختلفی محصولات و خدمات را صادر می‌کنند. اگر کالاها بازارهای جدیدی ایجاد کنند یا بازارهای موجود را گسترش دهند، صادرات می‌تواند فروش و سود را افزایش دهد. آنها حتی ممکن است فرصتی برای به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار جهانی ارائه دهند. شرکت‌هایی که صادرات می‌کنند، ریسک تجاری را با تنوع در چندین بازار پخش می‌کنند. صادرات به بازارهای خارجی می‌تواند هزینه‌های هر واحد را با بهره‌برداری از صرفه‌جویی در مقیاس کاهش دهد.


برای صادرات کالاها، کشورها ممکن است نیاز به تحمل هزینه‌های بالای حمل و نقل و ریسک از دست دادن کالاها به دلیل حمل و نقل داشته باشند. اگر مالکیت کالاها تا زمان دریافت آنها به خریدار منتقل نشود، این ممکن است صادرات را برای صادرکننده به‌طور غیرضروری پرخطر کند. به دلیل محدودیت‌های لجستیکی و اقتصادی، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط یا دولت‌ها ممکن است در صادرات کالاها با مشکل مواجه شوند.


علاوه بر این، شرکت‌های کوچک‌تر معمولاً نیروی انسانی داخلی لازم برای ناوبری در مقررات تجارت بین‌المللی را ندارند. صادرات کالاها برای نهادهای بزرگ‌تر با منابع بیشتر برای جستجوی این بازارهای خارجی بسیار رایج‌تر است. در نهایت، صادرات به کشورهای خارجی ممکن است منجر به ریسک ارزی شود. بسته به توافقات نرخ ارز در زمان قرارداد، ارزش یک ارز خارجی ممکن است کاهش یابد که بر صادرکننده تأثیر منفی می‌گذارد.


در نظر بگیرید که وقتی یک ارز در برابر ارز دیگر تقویت می‌شود؛ اگر صادرکننده قرار باشد به ارز که ارزش آن کاهش یافته است، پرداخت شود، صادرات آنها ممکن است بی‌ارزش شود. این کاهش ارزش همچنین ممکن است بر اساس تعرفه‌های اضافی یا قیمت‌های پایین‌تر صادراتی رخ دهد.


حال با تمام اینها جالب است که بدانیم بزرگ‌ترین صادرکننده جهان کیست؟


بر اساس جدیدترین اطلاعات صادراتی موجود (۲۰۲۲)، چین بزرگ‌ترین صادرکننده جهان است و پس از آن ایالات متحده، آلمان، بریتانیا و فرانسه قرار دارند.


چگونه باید درباره قابلیت واقعی واردات و صادرات کالاهای خاص در ایران بیاموزیم؟


دفتر کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت، به‌طور سالانه مقررات را منتشر می‌کند تا دسترسی سریع و آسان به اطلاعات به‌روز در ابن زمینه را فراهم کند. مقررات سالانه صادرات و واردات ایران، عوارض گمرکی به‌روز و همچنین مالیات‌های تجاری بر گروه‌های مختلف کالاها را تنظیم می‌کند.


یکی از نگرانی‌های اصلی مقامات ایرانی حمایت از تولید داخلی با اجازه واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات پیشرفته است. به منظور حمایت از محصولات داخلی، واردات مواد اولیه و محصولات واسطه‌ای که در ایران تولید شده‌اند، نرخ مالیات تجاری بالاتری دارد که به‌طور سالانه توسط مقررات صادرات و واردات تعیین می‌شود.


نقش کارت بازرگانی در ایران


به عنوان پیش‌نیاز انجام تجارت در ایران، بازرگانان ملزم به دریافت کارت بازرگانی هستند که توسط اتاق بازرگانی ایران صادر می‌شود. متقاضی کارت بازرگانی می‌تواند یک فرد یا یک شرکت باشد.


محمد محمد پور مدیر عامل هلدینگ بین المللی توتال روز ملی صادرات، به تمامی فعالان عرصه صادرات که با همت و پشتکار خود، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و به معرفی محصولات و فرهنگ کشورمان در سطح جهانی پرداخته‌اند، تبریک عرض می نماید. امید است که با تداوم این تلاش‌ها، شاهد رشد و شکوفایی بیشتر در زمینه صادرات و بهبود روابط تجاری با کشورهای دیگر باشیم

Report this page